Logo
Logo

Булевар уметности 27, 11000 Београд

+381 11 31 30 542

Milestone srl

Микроталасна дигестија, екстракција и хидролиза, анализа живе

Milestone Ethos X

Припрема узорка је најмање развијен корак у хроматографским аналитичким процедурама и највише је подложан грешкама.

Многе лабораторије још увек користе Soxlet метод, који је развијен 1879. Екстракција у микроталасној пећници користи затворене посуде за загревање растварача за екстракцију изнад њене атмосферске тачке кључања. Рад на повишеној температури повећава растворљивост аналита од интереса и смањује вискозитет растварача, што доводи до ефикасније припреме узорка и краћег времена екстракције. Ethos X екстракција је селективна, брза и даје тачније и прецизније резултате од других метода. Типичне апликације за екстракцију растварачем помоћу микроталасне пећнице укључују органске загађиваче из матрице животне средине, одређивање масти у узорцима хране, загађиваче из хране и екстракцију пластичних адитива.

 • ПОУЗДАНА GC ИЛИ GC-MS АНАЛИЗА
 • НИЖИ ТЕКУЋИ ТРОШКОВИ
 • НИСКА ПОТРОШЊА РАСТВОРА
 • ВИСОКА ЕФИКАСНОСТ
 • ВИСОКА ПОУЗДАНОСТ

Одређивање укупне масти у матрицама за храну и сточну храну је рутинска анализа која се даље ослања на застареле методе зависне од матрице и застареле технологије.

У ЕTHOS X – u, хидролиза и екстракција се изводе у једном кораку и за краће време, обезбеђујући већу продуктивност, ниже трошкове анализе уз сигуран рад.

https://www.milestonesrl.com/products/microwave-extraction

Брошура

Ethos LEAN

ETHOS LEAN је платформа коју нудимо корисницима високих очекивања али нешто ужег обима примене. Ова платформа подржава MAXI-14 ротор који се састоји од 14 позиција/судова који су способни да поднесу до 35 бара притиска током процеса дигестије. Међутим, ETHOS LEAN је платформа једнаких техничких карактеристика као и проширена верзија под именом ETHOS EASY и ETHOS UP у сегменту материјала од којих је пећница израђена, безбедносних система, бесконтактне температурне контроле, PID контроле и сл. Уколико вам је потребан поуздан систем високих перформанси, а размишљате и о уштеди простора у лабораторији, ETHOS LEAN је најбољи избор.

MAXI-14 ротор је унапређен у сврху компатибилности са easyTEMP технологијом бесконтактног очитавања и праћења температуре у сваком суду те у спрези са easyCONTROL софтвером нуди јединствену контролу процеса дигестије која обезбеђује поуздану повратну спрегу и тиме безбедан процес дигестије широког спектра матрикса, органских узорака и узорака животне средине према званичним EPA методама.

 • Робусност и поузданост
  пећнице сачињене од нерђајућег челика са пресвлакама отпорним на корозију
 • Компактност и економичност
  захтева мање радног простора у лабораторији, а нуди исто што и напреднији модели
 • Лакоћа руковања и употребе
  захваљујући јединственом дизајну судова
 • Напредна контрола процеса дигестије
  за висок квалитет процеса

https://www.milestonesrl.com/products/microwave-digestion/ethos-lean

Брошура

Ethos EASY

ETHOS EASY као наследник пређашњих “Ethos” модела, преко 20 година је водећа платформа за дигестију са најоптималнијим параметрима. Овај модел нуди могућност употребе најширег спектра метода јер подржава велики број ротора различитих перформанси. Осим ротора за дигестију, овај јединствени систем даје значајан избор ротора за екстракцију, хидролизу, евапорацију и синтезу где у комбинацији са пратећим компонентама добијате изузетно високу флексибилност и продуктивност употребом само једног инструмента. Имајући у виду проширени обим захтева за анализом различитих типова узорака на велики број елемената помоћу “ICP-MS” система, од изузетне је важности да припрема узорака буде адекватна, максимално поуздана. Такође, сам развој ICP-MS технологије помера границе и захтева високо поуздану дигестију комплексних матрикса како би се достигле врло ниске границе детекције. ETHOS EASY је један од модела инструмената који вам управо то и нуди, да остварите адекватан пред аналитички корак – припрему ваших узорака.

ETHOS EASY покрива комплетан опсег ваших захтева за дигестијом, од рутинских до високо захтевних узорака укључујући и апликације које прописују званичне методе: US EPA 3052 (седименти, муљеви и земљиште); US EPA 3015 (течни узорци и екстракти).

 • Ротори највеће пропусности
  широк спектар доступних ротора како за рутинске тако и за најзахтевније апликације, са великим бројем радних позиција
 • Поједностављен развој метода
  „EasyCONTROL“ софтвер садржи велику базу имплементираних метода које значајно увећавају продуктивност
  и покривају највећи проценат ваших захтева па тако ретко имате потребу за развојем сопствених метода
 • Робусност и поузданост
  пећнице сачињене од нерђајућег челика са пресвлакама отпорним на корозију
 • “Vent-and-reseal” технологија
  јединствена технологија вентилирања судова током процеса дигестије осигурава вам безбедан
  али у исто време поуздан рад без губитка лако испарљивих метала

https://www.milestonesrl.com/products/microwave-digestion/ethos-easy

Брошура

Ethos UP

ETHOS UP у потпуности описује философију компаније Milestone на пољу микроталасне дигестије узорака као пред аналитичког корака једнако важног као и сама елементарна анализа. Овај модел, специјално дизајниран за микроталасну дигестију киселинама у затвореним судовима нуди високу продуктивност, безбедан рад, лаку употребу, умреженост базом података и знања, флексибилност у сегменту експертиза и развоја апликација. Нудећи широк спектар додатне опреме, ETHOS UP микроталасни систем за дигестију употпуњује визионарски концепт компаније Milestone “Потпуне припреме узорака микроталасима” нудећи крајње првокласно решење за микроталасну екстракцију растварачима такође, али истовремено и решење за микроталасну високотемпературну фузију, вакуум евапорацију па чак и органску и неорганску синтезу или хидролизу протеина.

Микроталасна пећница за дигестију – ETHOS UP покрива комплетан опсег узорака за припрему елементарне анализе, од рутинских до врло комплексних и захтевних матрикса, апликација укључујући и пратећи методе “US EPA method 3052” за седименте, муљеве и земљиште, као и “US EPA method 3015” за течне узорке и екстракте.

 • Ротори највеће пропусности
  Систем за дигестију базиран на употреби ротора
  за рутинске али и врло комплексне и изазовне апликације
 • Поједностављен развој метода
  “EasyCONTROL” софтвер у многоме поједностављује поставку
  и развој метода дигестије, увећава продуктивнсот и унапређује
  ефикасност процеса дигестије
 • Супериорне безбедносне карактеристике
  Конструкција израђена од нерђајућег челика и патентирана
  “vent-and-reseal” технологија вентилирања судова за дигестију
  осигуравају апсолутно безбедан и продуктиван рад
 • Знање и подршка
  Јединствена и увек ажурна онлине платформа као извор свих важних информација и литературе

https://www.milestonesrl.com/products/microwave-digestion/ethos-up

Брошура

ultraWAVE

Патентираном SRC технологијом (Single Reaction Chamber – Јединствени реактор) као и код претходника (инструмент ultraCLAVE™) ultraWAVE™ је такође инструмент који омогућава процесуирање мешовитих, разнородних матрикса у истом циклусу. ultraWAVE™ користи вијале и носаче вијала уместо традиционалних судова за дигестију и ротора, а све у сврху умањења корака манипулације узорцима пре покретања самог циклуса дигестије. Унапређењем овог значајног корака у раду, ultraWAVE™ у потпуности мења приступ припреме узорака за микроталасну дигестију и тиме утиче на повећану целокупну ефикасност елементарне анализе. Нова генерација дигестије микроталасима у јединственом реактору високог притиска нуди могућност разарања до 26 узорака симултано на температурама до 300°C и притисцима до 200 бар-а, те је укупна продуктивност једне лабораторије сада на много вишем нивоу. ultraWAVE™ је инструмент који заузима врло мало простора у вашој лабораторији, а заузврат нуди завидне перформансе иако користи вијале малих запремина – одваге узорака за дигестију се крећу у опсегу од 0.5 до чак 5 грама.

 • Унапређен процес рада: ultraWAVE™
  Драстично умањује манипулацију узорцима у поређењу са традиционалним начином припреме у ком се сусрећемо са отварањем/затварањем судова за дигестију и сл.
 • Двоструко већа пропусност
  15 узорака унутар 45 минута од самог почетка до потпуно спремног разореног узорка
 • Без потребе за класификацијом шаржи
  Било која комбинација разнородних узорака може се подвргнути дигестији у једном циклусу, симултано
 • Нижи трошкови рада
  Употребом једнократних стаклених вијала елиминише се потреба за чишћењем судова за дигестију чиме је и развој методе практично елиминисану дигестију узорака

https://www.milestonesrl.com/products/microwave-digestion/ultrawave

Брошура

ultraCLAVE

Патентираном SRC технологијом (Single Reaction Chamber – Јединствени реактор) ultraCLAVE инструмент омогућава процесуирање мешовитих, разнородних матрикса у истом циклусу. ultraCLAVE користи вијале и носаче вијала уместо традиционалних судова за дигестију и ротора, а све у сврху умањења корака манипулације узорцима пре покретања самог циклуса дигестије. Унапређењем овог значајног корака у раду, ultraCLAVE у потпуности мења приступ припреме узорака за микроталасну дигестију и тиме утиче на повећану целокупну ефикасност елементарне анализе. Нова генерација дигестије микроталасима у јединственом реактору високог притиска нуди могућност разарања до 77 узорака симултано на температурама до 300°C и притисцима до 200 бар-а, те је укупна продуктивност једне лабораторије сада на много вишем нивоу.

 • Аутоматизован рад
  Сви кораци дигестије врше се потпуно аутоматизовано и контролисани су софтвером оперативног система инструмента
 • Један метод дигестије за све узорке
  Било која комбинација узорака у смислу разнородности матрикса може бити подвргнута дигестији у једном симултаном циклусу, без потребе за класификовањем шаржи узорака према типу
 • Изузетно висока пропусност
  Неколико стандардних носача узорака дизајнирано је тако да подржавају 6 до 77 засебних вијала које могу бити стаклене, кварцне или тефлонске (TFM)
 • Дугорочна уштеда
  Редукованом потрошњом киселина, потрошног материјала и смањеном потребом за особљем у лабораторији, остварена је дугорочна уштеда употребом овог унапређеног система за микроталасну дигестију узорака

https://www.milestonesrl.com/products/microwave-digestion/ultraclave

Брошура

DMA-80 evo

Познати су бројни изазови у анализи живе као елемента који је врло захтеван како за аналитичаре тако и из аспекта саме инструментације која је данас у употреби у сврху анализе овог елемента. Од заморне припреме узорака па до изазова одржавања анализатора, жива иако изузетно важан еколошки параметар, доноси вишеструке компликације чак и употребом савремених ICP-MS система, поготову када говоримо о високим концентрацијама Hg. DMA-80 анализатор нуди могућност анализе течних, чврстих и гасовитих узорака и то све без припреме и све то уз време анализе од 6 минута, а према званичној EPA методи (EPA 7473). Milestone srl развио је овај систем и тиме начинио значајну револуцију у анализи поменутог параметра те тако утиснуо свој печат на свим пољима рада: заштита животне средине, прехрамбена индустрија, козметика, пољопривреда, рударска индустрија, петрохемија итд.

DMA-80 evo са двозрачним спектрометром, значајно увећава однос сигнал-шум и тиме доноси високо побољшање у детекцији параметра елементарне живе односно значајно снижава лимит квантификације уз изузетно високу поновљивост чак и при ppt вредностима. Уз јединствену калибрацију изведену употребом или течних или чврстих референтних материјала, овај анализатор омогућава анализу свих доступних матрикса у свом пуном опсегу – од ppt до ppm нивоа. Калибрација је врло робусна и трајна захваљујући стабилности агенаса који су у употреби, а садрже се у катализатору и амалгаматору као јединим компонентама потрошног материјала овог инструмента. Овим се елиминише свакодневна или врло фреквентна калибрација инструмента што додатно и олакшава рад оператера и умањује трошкове рада.

 • Унапређен дизајн
  Не само естетски већ примарно технолошки, систем који нуди перформансе на високом нивоу чак и при анализи ppt нивоа аналита
 • Технологија лака за употребу
  Уз јединствену и дуготрајну калибрацију за све врсте узорака
 • Без меморијског ефекта
  Захваљујући револуционарној напредној функцији ауто-бланка
 • Milestone Connect платформа
  30 година искуства и материјала развијаног од стране произвођача и корисника, на један клик од вас
 • Пуна усаглашеност са методама
  US EPA Меthоd 7473, ASTM Method D-6722-01 као и D-7623-10
 • Увећајте и убрзајте исплативост
  Помоћу система који се лако одржава и садржи високо поуздане компоненте

https://www.milestonesrl.com/products/mercury-determination/dma-80-evo

Брошура
Logo
Lachner

Контакт

Булевар уметности 27, 11000 Београд

+381 11 31 30 542
komercijala@proanalytica.com

Системи управљања

Систем управљања заштитом животне средине – ISO 14001:2015Систем управљања здрављем и безбедношћу на раду - ISO 45001:2018Систем управљања квалитетом – ISO 9001:2015

Copyright © Proanalytica doo 2023

Сва права задржана