Logo
Logo

Булевар уметности 27, 11000 Београд

+381 11 31 30 542

Радне површине

Израђене у складу са њиховом наменом

Радни столови - радне површине

Површине радних столова су најоптерећенија места у лабораторијама.

Влага, високе температуре и хемикалије су фактори који утичу на век радних површина.

Материјали који се користе у те сврхе су различити и од различитих произвођача. Избор зависи од намене радног стола.

Писаћи столови углавном имају радну површину од универа, зато што се ту не тражи отпорност.

У микробиолошким лабораторијама се углавном користе радне површине од прохромског лима или монолитне керамике због глатке површине и заобљених ивица, а све у циљу квалитетног чишћења.

У хемијским лабораторијама, потребна је већа отпорност на хемикалије, па се у ту сврху традиционално користе керамичке радне површине, с тим да је са напретком технологије, монолитна керамика заузела место плочица које су се лепиле на дрвену подлогу. KERAPLAN, један од водећих произвођача керамичких радних површина за лабораторије нуди велики избор стандардних и ванстандардних облика и димензија, тако да се за сваку специфичну потребу корисника може наћи одговарајуће решење. Уз радне површине које могу имати противпреливну ивицу или не, нуди се и већи избор судоперских корита и малих сливника, за употребу на разним местима у лабораторији – од пралишта до дигестора. KERAPLAN такође нуди и избор боја.

Опционо, за радне површине се може користити и одговарајућа врста компакт плоча, као што је TOP LAB plus, од произвођача TRESPA. Овај материјал је новије генерације и свакодневно му се проналазе нове примене.

Уз компакт плоче, најчешћа је уградња полипропиленских судоперских корита. LAB STREAM је произвођач који нуди лабораторијска корита и сливнике уз избор облика, димензија, боја и начина уградње.

При избору радне површине, најважније је проучити податке о отпорности материјала које издаје произвођач или независна институција. Уколико не постоје подаци о, на пример, хемијској отпорности, јасно је да тај материјал није намењен хемијским лабораторијама.

За више информација, обратите се нашој служби продаје.

 

https://www.keraplan.com/site/laboratory-products/

https://www.trespa.com/Trespa-toplab

https://www.labstream.nl/en

Брошура
Logo
Lachner

Контакт

Булевар уметности 27, 11000 Београд

+381 11 31 30 542
komercijala@proanalytica.com

Системи управљања

Систем управљања заштитом животне средине – ISO 14001:2015Систем управљања здрављем и безбедношћу на раду - ISO 45001:2018Систем управљања квалитетом – ISO 9001:2015

Copyright © Proanalytica doo 2023

Сва права задржана